Besplatna dostava za celu Vojvodinu!

Najčešća pitanja

• Koja je razlika između standard i standard plus prozora?

Najveća prednost jeste poboljšana termo izolacija 20% u odnosu na standard modele• Drvo ili poliuretan?

*Drveni prozor je lakiran bezbojnim lakom, koji je potrebno obnavljati na od 2 do 4godine, u zavisnosti od podneblja odnosno izloženosti suncu. Dok kod poliuretana nema potrebe za dodatnim održavanjem, odnosno lakiranjem pa je samim tim njegova eksploatacija ekonomski isplatljivija na duži vremenski period.• Kako pravilno zastiti staklo i prostoriju od sunčeve toplote

*Definitivno najzastupljeniji proizvod jeste spoljna tenda koja u dovoljnoj meri propusta svetlost u prostoriju kako bi ona bila dovljno osvetljena za dnevne aktivnosti. Ona se nalazi iznad stakla, tako da sprečava njegovo zagrevanje sunčevim zracima a samim tim i sprečava prolazak toplote dalje u prostoriju.• Kako pravlino odrediti dimenziju prozora?

*U koliko već imate krovne prozore, dimenzija otvora u plafonu do samog štoka biće sasvim dovoljna za dalju komunikaciju sa prodavcima ili instalaterima. U koliko ste se odlučili da prvi put ugrađujete krovni prozor, potrebno je komunicirati dimenziju između greda kada je u pitanju drvena konstrukcija krova. Ako ipak želite da sami zamenite već postojeći krovni prozor najbolje bi bilo da otvorite prozor I izmerite spoljne dimenzije prozora.• Koje su prednosti VELUX proizvoda u odnosu na ostale proizvodjače?

*Preko 70 godina tradicije I posvećenosti usavršavanja krovnih prozora I prateće opreme
*Dobro razvijena servisna mreža I dostupnost rezervnih delova
*Garancija na krovne prozore 10godina• Kako izabrati instalatera za ugradnju proizvoda?

*Preporuka VELUX-a je da se rukovodite spiskom preporučenih instalatera za ugradnju krovnih prozora koji se nalazi na njihovoj zvaničnoj stranici. Zato što su ti instalateri prošli njihovu obuku i mogu vam izdati potvrdu o pravilnoj ugradnji.• Da li neke proizvode možemo ugraditi sami?

*Dodatna oprema poput unutrašnje sieste DKL možete ugraditi sami u pakovanju dobijate detaljno uputstvo kao I potreban alat• Koliko se često radi servis prozora?

*Servis prozora je potrebno raditi na svakih od 2 do 4 godine (pročitajte više na stranici servis I održavanje)• Koliko često se radi lakiranje prozora?

*Lakiranje prozora je potrebno raditi na svakih od 2 do 4 godine (pročitajte više na stranici servis I održavanje)• Kada se menja sirova guma između stakla i opšivke krovnog prozora?

*Sirovu gumu je potrebni zameniti posle 10 godine (pročitajte više na stranici servis I održavanje)• Koliko traje zamena prozora?

*U zavisnosti od pozicije samog prozora ali je neko prosečno veme zamene je 2 sata• Šta sve obuhvata zamena krovnog prozora?

*Demontaža postojećeg krovnog prozora I odnošenje na deponiju
*Montaža termo I hidro izolacionog seta
*Montaža novog krovnog prozora
*Ukrajanje krovnog pokrivača prema novom krovnom prozoru
*Čišćenje prostorija u kojima su izvedeni radovi

Najčešća pitanja