Servis i održavanje

Održavanje drveta

Drvo je premazano zaštitnim i završnim slojem u fabrici i može da se čisti običnim sredstvima za čišćenje u domaćinstvu. Mora da se prefarba najmanje na svake četiri godine i kad god je potrebno. Prozori izloženi jakoj toploti, jakoj sunčevoj svetlosti i/ili posebno visokom nivou vlage (npr. u kuhinji ili kupatilu) moraju da se premažu najmanje na svake dve godine.

Održavanje drveta

Servis krovnog prozora

Servis podrazumeva:

  • Zamenu filtera vazduha i dihtung trake
  • Dotezanje i zamena šrafova
  • Podmazivanje šarki i bravica
  • Čišćenje kondezacionih kanala
  • Čišćenje olukova krovnog prozora
Servis krovnog prozora

Sirova guma

Na spoju stakla i alu opšivke postoji sirova guma koju je potrebno zamenuti nakon 10 godina.

Sirova guma

Kondenzacija

Kada se na staklu vaših prozora formira kondenzacija, trebalo bi da to shvatite kao znak upozorenja da bi trebalo češće da provetravate. Redovno provetravanje je najefikasniji način da se spreči kondenzovanje vode na staklima prozora.

Ograničite količinu vlage:

  • Ako je moguće, ne sušite veš unutar kuće.
  • Zatvarajte vrata na kuhinjama i kupatilima.
  • Redovno provetravajte na pet minuta najmanje tri ili četiri puta dnevno.
  • Ako je moguće, održavajte konstantnu temperaturu u prostoriji od najmanje 20 °C.
Kondenzacija

Klima servis

Redovan godišnji servis potrebno je uraditi 1-2 puta godišnje. Poželjno je pred početak letnje sezone, odnosno početka hlađenja i pred početak zimske sezone, odnosno grejanja. Ukoliko se klima uređaj ne održava i ne servisira na adekvatan način postaje pravo leglo bakterija koje mogu ugroziti Vaše i zdravlje Vaših ukućana. U ciklusu kruženja vazduha sva prljavština se zadržava na filterima, a zatim i redom po stepenima prolaska. Iz tog razloga ukoliko se ne radi redovan godišnji servis postoji šansa da ozbiljno ugrozite Vaše zdravlje i prouzrokujete ozbiljan kvar klima uređaj.

Pri servisu posebnu pažnju obraćamo na unutrašnju jedinicu jer ste sa njom u direktnom kontaktu. Servisiramo sve vrste i proizvođače klima, kao što su split sistemi, kasatne klime i čileri. Uslugu servisa klima uređaja izvršavamo u svim delovima grada. Naš tim majstora čine ovlašćeni serviseri za sve vrste i proizvođače klima uređaja.

Usled neservisiranja klima uređaja dolazi do lošeg protoka vazduha kroz samo saće, jer klima prilikom rada uvlači vazduh iz prostorije i navlači svu prašinu na filtere unutrašnje jedinice, a zatim i na saće preko čega klima ‘’diše’’ i taj isti vazduh uvlači i izbacuje kroz turbinu. Samim tim, kada je klima uređaj zaprljan prlja se i turbina i posle određenog vremena turbina loše kubicira vazduh u prostoriji jer su joj peraja zaprljana. Isto tako, kada klima uređaju fali gas (freon) kompresor klime se ‘’muči’’ i može doći do pregrevanja i ozbiljnog kvara kompresora, što je mnogo veća finansijska investicija u odnosu na dva redovna godišnja servisa.

Klima servis

Garancija

Garancija za VELUX krovne prozore

Vaši VELUX krovni prozori su podržani 10-godišnjom garancijom.

Garancija za VELUX spoljašnje roletne

VELUX spoljašnje roletne imaju garanciju koja traje 3 godine koja ni na koji način ne utiče na vaša statutorna prava.

Garancija za VELUX unutrašnje roletne

VELUX unutrašnje roletne imaju garanciju koja traje 3 godine koja ni na koji način ne utiče na vaša statutorna prava.

Preuzmi kataloge

Garancija
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.